Erilainen ulkomaan kokemus

Ikimuistoinen matka pyöräillen

Moni nauttii lomansa visusti rannalla makoillen, tai lomakohteen viiden tähden palveluista nauttien. Sen sijaan pyöräreissu ulkomailla takaa sen, ettei yhdestäkään lomasta tule liian yksitoikkoinen. Pyöräillen näkee takuuvarmasti valtavan määrän uutta maailmaa kaikkine ominaisuuksineen. Rentoutuminen tapahtuu samalla myös, niin kuin lomalla on tarkoituskin.

Pyöräretki vieraassa paikassaa ei tarvitse olla Tour de Francen kaltainen kilpapyöräilijän suoritus, vaan letkeää ajelua ilman päämäärää. Suunnitelmallisen lomamatkan ystävät voivat toki asettaa itselleen päämääriä, ja vaihtaa vaikka hotellia joka päivä. Matkan varrella pääsee aitoon matkailun tunnelmaan pysähtyessä paikallisiin kuppiloihin ja ruokapaikkoihin. Arkkitehtuuri, luonto ja tavanomaiset taajamat tulevat varmasti pyöräillen tutuksi jokaiselle.

Monet ovat tykästyneet viettämään lomansa täysin rentoutuen, ja sekin on hyväksyttävää. Jokavuotinen lomarutiini voi kuitenkin alkaa olemaan monille jo liian nähtyä ja koettua. Pyöräily uudessa ympäristössä – samoin kuin kävely, on rentouttavaa sekin, ilman pahaa krapulaa lomaviikon jälkeen.

Mitkä ovat hyviä kohteita pyöräilyyn?

Yleisesti ottaen koko Eurooppa on mainioita pyöräilykohteita täynnä. Mikäli haluaa lähelle ja halvalla, Baltian maat ovat erinomainen vaihtoehto. Nämä pienet maat pitävät sisällään paljon nähtävyyksiä ja siirtymät ovat lyhyitä. Tämän lisäksi voit ottaa oman polkupyöräsi lautalle ja lähteä matkaan heti satamasta. Euroopassa on myös monia muita maita, jotka ovat kuin pyöräilijöille suunniteltuja, vaikka tuulimyllyistä, tulppaaneista ja tasaisuudesta tunnettu Hollanti. Löytyy myös maasta tietoa jalkapallosta Unibet EK 2021-blog -sivulta, mitä voi lukea lepuuttaessaa jalkojaan pyöräilyn lomassa. Euro-Velo-reitit ovat valmiiksi suunniteltuja reittejä Euroopassa, mikäli haluaa kulkea maasta toiseen polkien. Näiden reittien varrella on tietenkin mielenkiintoisia kohteita, joissa jokainen turisti haluaa käydä.

Eksoottisempien maiden ystäville löytyy myös hyviä kohteita ympäri maailman, mutta kannattaa tarkastaa ensin Suomen ulkoministeriön suositukset kyseiselle maalle. Kokenutkin pyöräilijä voi joutua vaikeuksiin, mikäli sattuu olemaan väärässä paikassa, väärään aikaan. Tämän vuoksi esimerkiksi Väli-Amerikan maihin pyöräillä seikkailemaan lähteminen ei ole suositeltavaa kenellekään.

Kuinka valmistautua pyöräretkeen?

Niin kuin auton, myös pyörän kohdalla kannattaa useimmiten turvautua vuokrattaviin ajokkeihin. Lentokoneella matkakohteeseen matkustaessa pyörän kokoinen kokonaisuus on usein hintava, ja matkakohteessa pyörien vuokraaminen – tai jopa ostaminen – on huomattavasti edullisempaa. Matkakohteeseen kannattaa myös tutustua etukäteen, ja vaikkei varsinaista päämäärää haluaisikaan itselle asettaa, majapaikat on hyvä varata etukäteen. Sääolosuhteet kannattaa myös tarkistaa etukäteen, sillä mitä vähemmän matkatavaraa sinulla on mukanasi, sitä parempi.