Rentouttava luonto

Tässä blogissa käsittelemme kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita Suomen upea luonto tarjoaa. Vilkkaan kaupunkielämän ja kiireisen arjen vastapainoksi luonnosta nauttiminen on erittäin tärkeää. Suomessa on laajalti koskematonta ja puhdasta luontoa koko maan alueella, ja meidän tehtävämme on kertoa, mitä kaikkea tässä metsien ja järvien täyttämässä maassa on mahdollista harrastaa.

Luonto on monille suomalaisille itsestään selvä asia, mutta kaupungistumisenn myötä moni on jo unohtanut, kuinka suuresti luonnon hiljaisuus vaikuttaa ihmiseen. Maailmalla Suomi on tunnettu kauniista luonnostaan, ja turistit matkustavat tuhansia kilometrejä saadakseen Seikkaile ja retkeily luonnossa -kokemuksia. Suomalaisten kannattaa ottaa tästä puhtaasta ja koskemattomasta luonnosta kaikki irti, sillä meillä on siihen mahdollisuus, vaikka joka ikinen päivä.

Miksi luontoon kannattaa lähteä?

Metsän tuoksu, luonnon hiljaisuus ja rentouttavat äänet sekä lintujen laulu ja raikas ilma hellivät ulkoilijaa. Ajatukset rauhoittuvat ja kiire hälvenee. Luonnossa aika tuntuu kuluvan hitaammin, ja käveleminenkin tuntuu helpommalta. Nämä seikat aina yllättävät luonnossa harvoin vierailevat, jotka yllättyvät tästä kerran toisensa jälkeen.

Sohvaan uppoutuneelle ja toimistotyötä tekevälle luontoon lähteminen on elämänlaatua huomattavasti nostattava tekijä, sillä luonnossa tulee väkisinkin liikuttua enemmän. Liikkuminen luonnossa käy kuin huomaamatta. Kumpuileva maasto metsässä on pehmeää kävellä, ja raikas ilma poistaa stressin ja lepuuttaa ajatukset jo muutamassa tunnissa.

Luonto on myös mitä mainioin paikka nähdä ystäviä ja viettää sosiaalista aikaa. Lähteminen on aina ilmaista, eikä mukavaa hetkeä taatusti tule keskeyttämään mikään tai kukaan. Luonnossa saa automaattisesti itselleen paremman mielen, ja positiivisen kokemuksen voi jakaa ystävän kanssa.

Harrastukset luonnossa

Monille luonnossa harrastaminen tuo mieleen vain ja ainoastaan vaeltamisen. On tietenkin mukavaa lähteä patikoimaan suoraan keskelle luontoa, mutta muitakin harrastuksia löytyy miltei rajattomasti. Luonnon keskelle voi lähteä melomaan, pelaamaan paintball-sotaa tai vaikka kalastamaan. Marjojen ja sienien kerääminen käy sekä harrastuksesta että työstä. Kalliita välineitä ei luonnossa liikkumiseen tarvita, mutta lämpimät ja toimivat vaatteet ovat ehdottoman tärkeitä. Kokonaisvaltaisen elämyksen luomiseksi kannattaa myös varustautua luontoretkelle pienten tai vaikka suurempienkin herkullisten eväiden kanssa.